A Dél-Balaton Zrt. 700 lóerős, duplarotoros cséplőrendszerrel szerelt kombájnjához keresett kiváló minőségű, megbízható, hatékony kukoricaadaptert.

Minden szempontot figyelembe véve, az OROS CORNADO-ra esett a választásuk. A döntésük helyességét már az első évben beigazolta a hazai termék.

Nagy Ádámék családi gazdaságában a szántóföldi főnövények mellett dohányt is termesztenek

Nagy Ádám családi gazdasága a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kékcsén 120 hektárt művel, ezen – a hagyományos szántóföldi növények mellett – 35 hektáron dohányt termeszt. Az időjárásnak kitett, jellemzően gyenge homoktalajokon meg kell küzdeni a növénytermesztés sikeréért.

Török István hajdúnánási vállalkozó 1000 hektárra kívánja növelni birtokméretét, amelyhez nemrégiben kezdett gépesítésbe. Idén ennek részeként vásárolt egy napraforgó-adaptert, amihez egy hazai gyártóra, az OROS-ra esett a választása.

Ádámot Iregszemcsén látogattuk meg, mondja el tapasztalatait a 4+2-es OROS CORNADO-jával kapcsolatban, mert bérbetakarítóként olyan gépre volt szüksége, ami intenzív használat mellett is teszi a dolgát.

Tóth Ádámnak hívnak, bérbetakarítással foglalkozunk, hozzávetőlegesen 1000 hektárt vágunk évente. OROS adapterekkel már gyerekkorom óta dolgozunk. Akkoriban még a hátsó zúzós asztallal mentünk, ez 2010-ben volt kb. Utána sok egyéb más márkájú adaptereket próbálgattunk. 2013-ban vagy 2014-ben aztán ide került a faluba egy OROS CORNADO. Úgy megtetszett a munkája, hogy amikor új adapter vásárlásra került sor emellett döntöttünk. Ár-érték arányban is a legjobbnak tartom, a munkája kifogástalan, nem lehet rá rosszat mondani.

Nagy Ádámot a 4+2-es OROS CORNADO megvásárlása után, első szezonja utáni tapasztalatairól kérdeztük:

Nagy Ádámnak hívnak, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Kékcsén gazdálkodunk egy kis családi gazdaságként. Durván 100-120 hektárról beszélünk, ami arányosan megoszlik napraforgó, kukorica és szemes cirok között. Kalászosok kevésbé jellemzőek ránk, csak kimondottan a vetésforgó szempontjából.

Kiválóan felszerelt 4+2-es OROS CORNADO adaptert sikerült vásárolnunk. Az oldalmagasítást mint szériatartozék kaptuk, de kértünk rá talajkövető rendszert és hidraulikus törőlécállítást is. Mielőtt megvásároltuk volna az adaptert megnéztünk más márkájú gépeket is, de erről kaptuk a legtöbb pozitívumot ismerősöktől, emellett még az interneten is utána olvastunk, legvégül pedig az ár-érték aránya nagyon meggyőző volt.

Török Andor nem egy, hanem két 4+2-es OROS CORNADO büszke tulajdonosa, de már a pályafutása kezdete óta dolgozik OROS adapterekkel. Ezúttal őt kértük, mondja el a véleményét a gépeinkkel kapcsolatban:

1990 környékén barátkoztam meg ezekkel az adapterekkel, akkor vettem meg használtan az első kombájnomat gabona adapterrel a Kiskunhalasi Állami Gazdaságból. A szakmári TSZ megszűnésekor pedig itt vettem rá egy használt OROS adaptert. Annak idején állítom, az ország nagyrészében OROS adapterek voltak. Egy-két Claas kombájnon láttunk elvétve gyári asztalt. Ez egy idős FKA adapter volt, mégis 7-8 éven keresztül arattunk vele különösebb hiba nélkül. Fejlődtünk, vettem egy 208-as Mega-t az Axiál használt gépesektől, de az adapterem nem passzolt rá. Akkor vettem először újonnan OROS adaptert, de zúzó nélkül. Akkor még valahogy nem volt igény erre a kukorica szártépőzésre. Arattunk még legalább 10 évet ezekkel az asztalokkal, eközben semmi bajunk nem volt az égadta világon. A láncokon húztunk, minden nap zsíroztunk. Később megjelent az OROS frontzúzós adapter és volt is szárzúzásra igény azoktól, akiknek bérbe arattunk. Vettünk még egy 208-as Mega-t használtan és akkor mindkettőre vásároltunk egy-egy OROS HSA adaptert.

Egy 4+2x2-es OROS CORNADO büszke tulajdonosaként Fazekas Mátét kérdeztük, családi gazdaságuknak milyen a tapasztalta az adapterrel kapcsolatban:

Fazekas Máténak hívnak, a Heves Megyei Nagyfügeden gazdálkodunk közel 1400 hektáron. A vetésforgó főleg kalászosokból, valamint napraforgóból és kukoricából áll. Apósom, Bagi Tamás a családi gazdaságunkat három évtizede alapította, én hét éve dolgozok vele. Logisztikusként, alkatrészbeszerzőként és már növényorvosként is segítem a munkáját. A családunk többi tagjai is aláveti magát a gazdaságnak, közösen dolgozunk. A gazdaságunk modern szemléletű, hiszünk a modernitásban és a fejlesztésben. A legfőbb vágyam, hogy a most 4 éves kisfiam átvegye egyszer tőlem a jövőben.

© Linamar Hungary Zrt. OROS Division All Rights Reserved.

RÖVIDEN RÓLUNK...


KAPCSOLAT


KÖZPONTI IRODA

Linamar Hungary Zrt. - OROS

5900 HUNGARY - Csorvási út 27.

 Telefon: +36 68 514 600

 Fax: +36 68 514 692

 Email: oros@linamar.com