"Annyira megyek, hogy tornádó jelleggel söpröm a táblát" - Tóth Ádám, Iregszemcse

Ádámot Iregszemcsén látogattuk meg, mondja el tapasztalatait a 4+2-es OROS CORNADO-jával kapcsolatban, mert bérbetakarítóként olyan gépre volt szüksége, ami intenzív használat mellett is teszi a dolgát.

Tóth Ádámnak hívnak, bérbetakarítással foglalkozunk, hozzávetőlegesen 1000 hektárt vágunk évente. OROS adapterekkel már gyerekkorom óta dolgozunk. Akkoriban még a hátsó zúzós asztallal mentünk, ez 2010-ben volt kb. Utána sok egyéb más márkájú adaptereket próbálgattunk. 2013-ban vagy 2014-ben aztán ide került a faluba egy OROS CORNADO. Úgy megtetszett a munkája, hogy amikor új adapter vásárlásra került sor emellett döntöttünk. Ár-érték arányban is a legjobbnak tartom, a munkája kifogástalan, nem lehet rá rosszat mondani.

Teljes mértékben azt kaptam, amit az adapterről ígértek, illetve amiket olvastam róla. 12 km/h-s sebességgel nyugodtan lehet használni. Bár először sokaknak szúrta a szemét, hitetlenkedtek. Megmutattam nekik a videót a kombájnfülkéből, azt mondták „ez vetőgép”, de tévednek. Most már akiknek aratunk megszokták ezt a sebességet. 12,5 km/-h-t tudok vele menni legfeljebb, azt tudja a kombájn és az adapter együtt. Úgy vettem észre, hogy ahogy a kések fogynak, akkor sem változik a munka minősége.

A beüzemelését magam végeztem miután meghozták, mindjárt össze is raktam. Biztonságképpen felhívtam az OROS-t hogy a kardánról kérdezzek, és a szervizvezető rögtön meg is kérdezte, nem ők végezték a beüzemelést? Nem, mondtam neki, hogy én összeraktam. Emlékeztetett, hogy a gyári beüzemelést ők végzik Magyarországon, hogy garantálják a biztos indulást. Mondta, hogyha dolgozni szeretnék vele, kijönnek amilyen hamar csak tudnak, és megnézik a gép beállításait. Pár nap után meg is érkeztek és elvégezték a beüzemelést. Legközelebb akkor beszéltünk, amikor sajnos tengelytörésünk volt. Szombat délután telefontáltam, vasárnap reggel már át is tudtam venni az új tengelyt olyan kedvező összegért, hogy nem is tudtam hogy ennyire kedvező áron kapható az OROS-hoz alkatrész. A csukással-nyitással volt még problémám egy aratási nap végén, de a szervizeseitek hoztak egy szelepet, kicserélték, azóta minden rendben van.  

Megemlítenék még egy vicces történetet. Az egyik gazda, aki nem találkozott még ilyen teljesítményű és sebességű géppel, elkezdett mászkálni a földön, kotorgatta, kereste a szemet hol van, mert a CORNADO-val annyira megyek, hogy tornádó jelleggel söpröm a táblát. Bérbetakarításnál muszáj, hogy profi géppel menjünk, a tarlónak és a szemveszteségnek meg kell felelni. A tarlóra kifejezetten igényesek azok, akiknek vágok, mert minél kevesebb munkaművelettel akarnak talajművelni. Ezzel az adapterrel megkapták azt, hogy learatunk, utána ők rámennek az ekével, és kész is. 

© Linamar Hungary Zrt. OROS Division All Rights Reserved.

RÖVIDEN RÓLUNK...


KAPCSOLAT


KÖZPONTI IRODA

Linamar Hungary Zrt. - OROS

5900 HUNGARY - Csorvási út 27.

 Telefon: +36 68 514 600

 Fax: +36 68 514 692

 Email: oros@linamar.com